van augustus tot december 2018
                                                     

 

CATHELIJN VAN GOOR

SABINE LIEDTKE

MARIA DE WERKER

 

CATHELIJN VAN GOOR

woont en werkt in Amsterdam

In de series Rare Digital Phenomena en My Digital Backyard verbeeldt Cathelijn van Goor de visuele verschijning van een technologische realiteit die zich onherroepelijk lijkt te onttrekken aan menselijke controle. Het werk toont een veelheid van onkenbare fenomenen: geaderde schermen, gestolde stromen, kristallen van buitenaardse schoonheid. De ontketende virtuele fantasmagorieën worden hier zowel opgeroepen als bezworen – hun gevaarlijke, inhumane vreemdheid verdwijnt in de zachte arceringen, de textuur van het materiaal en de warmte van de tekening.

 

SABINE LIEDTKE

woont en werkt in Drachten

In het werk van Sabine Liedtke voltrekken zich twee complementaire bewegingen: nadering en verwijdering. Het oog van de kijker wordt heel dicht bij een gebied gebracht dat zich terugtrekt achter de grenzen van het bereikbare. Minutieuze lijnen dringen door tot het uiterste van wat nog zichtbaar is: de schaduw van een vleugelslag, de volheid van een verenkleed, de aderkroon over een hart. Een ruiter, ooit gefotografeerd in het licht van de dag, wijkt weg achter bleke sluiers, waar hij zich zal transformeren in een adelaar (of een engel, of een gevleugelde fenix).

 

MARIA DE WERKER

woont en werkt in Groningen

Een digitale presentatie als deze doet eigenlijk geen recht aan de tekeningen van Maria de Werker. Pas wanneer men ze in hun fysieke werkelijkheid ziet wordt duidelijk hoe de lijnen (alleen of gebundeld) plotseling loskomen van het papier; hoe zij zich verheffen, opkrullen, golven, wentelen in een stille, nooit eindigende dans. De lineaire bewegingen, elk met een ander ritme, intensiteit, scherpte of zachtheid, elk met rigoureuze eenvoud verbeeld, zijn volmaakt in zichzelf geconcentreerd – zozeer dat men zich met verwondering afvraagt hoe iemand dit heeft kunnen tekenen.  

 

 

info

http://www.cathelijnvangoor.nl/

http://www.sabineliedtke.nl/

http://dewerkendevorm08.nl/

 

WILT U DEZE GALERIJ BLIJVEN VOLGEN ?

vul dan uw emailadres in en meld u aan –
u krijgt éénmaal per drie maanden bericht.