van december 2018 tot april 2019:
                                                     

 

MIRJAM HAGOORT

KATE VAN HARREVELD

KEVIN NIEUWENHUIJS

 

MIRJAM HAGOORT

woont en werkt in Amsterdam

In tekeningen en collages laat Mirjam Hagoort fragmenten zien van gebouwde omgeving en stedelijke ruimte, moderne architectuur en hallen die herinneren aan archeologische sites of aan de kerkers van Piranesi. Doorgaande reeksen van vlakken en lijnen suggereren een ritme van bouw en bebouwing. Er zijn lichte en donkere stemmingen, opgeroepen en versterkt door hevige contrasten en desoriënterende perspectieven. Wat de kijker (en hedendaagse stadsbewoner) ervaart is een vertrouwde verwarring: op deze plaatsen kan men zich tegelijk thuis voelen en ontheemd.

KATE VAN HARREVELD

woont en werkt in Amsterdam

Kate van Harreveld verbeeldt in haar werk verlaten plaatsen met afwerende, kale gebouwen en huizen vol duisternis. Hoewel er geen levend wezen te bekennen is verschijnt soms de enigmatische gestalte van een ranke man met fijne, delicaat getekende trekken en een gezicht zo bleek als de maan. Zijn lichaam, doorschijnend en zonder substantie, lijkt op de steel van een bloem. In een collage met glanzend agaat en berkenbast neemt hij de etherische gedaante aan van een herinnering, een droom, een nabeeld op het netvlies.

KEVIN NIEUWENHUIJS

woont en werkt in Utrecht en Zeist

In het werk van Kevin Nieuwenhuijs komen visuele tekens van verschillende orde samen in combinaties die nooit eenduidig zijn. Zij roepen een beeld op dat zichzelf onmiddellijk ontkent door de simultane suggestie van een tweede, een derde beeld. Een zwart vlak toont zich onmiskenbaar als materiaal dat is aangebracht op papier, maar is ook een fictieve bodem, een muur, een donkere ruimte of geheimzinnig voorwerp. Lijnen worden armen en benen, een gelaat, een hoek in een kamer, maar tegenover het veld waar ze zich uit losmaken blijven het dunne lijnen. Het is een spel zonder einde, waarin de verwonderde kijker elke keer wordt teruggeworpen op het eigen kijken.

 

info

http://www.mirjamhagoort.nl/

https://www.katevanharreveld.com/

http://www.kevinnieuwenhuijs.nl/

 

WILT U DEZE GALERIJ BLIJVEN VOLGEN ?

vul dan uw emailadres in en meld u aan –
u krijgt éénmaal per drie maanden bericht.