van april tot juli 2019:
                                                     

 

HEIDI LINCK

IRENE VAN DE MHEEN

MARISA RAPPARD

 

HEIDI LINCK

woont en werkt in Ede

Bij het tekenen gaat Heidi Linck te werk als een archeoloog op een vindplaats. De veelsoortige objecten waaruit een plek bestaat herleidt zij tot geconcentreerde, abstracte vormen in nuances van zwart. Door de geïsoleerde, silhouet-achtige weergave en gelijkmatige tint wordt elke herinnering aan functie, materiaal of context uitgewist. Toch blijft de fysieke wereld in zijn afwezigheid als vraag aanwezig: de tekenaar (de onderzoeker) legt sporen bloot van een geschiedenis, een logica, een betekenis die tot dusver verborgen bleef.

IRENE VAN DE MHEEN

woont en werkt in Amsterdam

Irene van de Mheen toont een serie tekeningen waarin delicate, ijle constructies zijn verbeeld. Lineaire elementen van wisselend karakter (denkbeeldige palen, latten, immateriële snijlijnen) lijken elkaar in een voorzichtige balans omhoog te houden. Hoe ze te noemen, deze onvaste structuren? Veelcellige spinsels, transparante schuilplaatsen… Een suggestie van afgezonderde ruimte lokt het oog van de kijker naar binnen, het breekbare raamwerk in, of verder nog: naar de belofte van een stille, open leegte voorbij de wijkende tonen en vervloeiende contouren van het verst verwijderde blauw.

MARISA RAPPARD

woont en werkt in Utrecht

In de tekeningen van Marisa Rappard opent zich een visueel universum. Veelvuldig verspringende, trillende, cirkelende lijnen suggereren structuren die ontstaan en uiteenvallen, vorm aannemen en weer oplossen. In zachte kleurvelden lijkt licht door te breken, nacht neer te dalen. Men ziet vlottende continenten, zwarte kamers, maskers, scherven, tekens, fragmenten van onbekende verhalen. Er verschijnt een gelaat dat verdubbelt, verschuift, verwart. Wat in schoonheid zichtbaar wordt is een gedachte zo oud als de filosofie zelf, ooit aldus verwoord: alles stroomt, er is niets dat blijft.

Vanaf 25 mei is in het Drawing Centre te Diepenheim een expositie te zien met werk van Marisa Rappard.

 

info

https://heidilinck.nl/

http://irenevandemheen.com/

http://www.marisarappard.nl/

 

WILT U DEZE GALERIJ BLIJVEN VOLGEN ?

vul dan uw emailadres in en meld u aan –
u krijgt éénmaal per drie maanden bericht.