van november 2019 tot februari 2020:
                                                     

 

GERBEN DIRVEN

JUDITH MARIA KLEINTJES

PAUL NASSENSTEIN

 

GERBEN DIRVEN

woont en werkt in Zwolle

Gerben Dirven werkt op een improviserende wijze: reagerend op het onvoorziene dat zich aandient tijdens en door de actie van het tekenen. In de beelden die zo ontstaan vermoedt hij een orde of inherente regel (zoals het schema van de jazz of de wetten van de natuur) die gevolgd, doorbroken, genaderd kan worden. Het maken eindigt pas waar het vermoeden zich terugtrekt – de tekeningen die dan achterblijven (en nooit voltooid, altijd in wording zijn) lijken zich buiten de grenzen van hun kleine formaat te begeven, als waren het momenten in een doorgaande beweging.

JUDITH MARIA KLEINTJES

woont en werkt in Amsterdam en Düsseldorf 

Er gebeurt iets paradoxaals in deze tekeningen van Judith Kleintjes: zij laten verschijnen wat niet zichtbaar is, of zich alleen manifesteert als schaduw, als een afwezigheid die kleeft aan de rand van het waarneembare. Men herkent de twijg van Ophelia, de arm van Daphne, de handen van het avondmaal, maar de personages zijn gescheiden van hun verhaal, de ledematen losgeraakt van hun organisme. De fragmenten lijken zich te verdichten, te splitsen, te verdubbelen in een stille, permanente metamorfose. En soms ziet men niets dan een zwarte schijn – donker en afgrondelijk, of stralend als licht.

PAUL NASSENSTEIN

woont en werkt in Amsterdam

Paul Nassenstein verbeeldt in zijn werk theatrale ruimten: ondiep en open naar de toeschouwer. Het decor bestaat nu eens uit nauwe gangen hangend aan dunne draden tussen dreigende stenen, dan weer uit onbegrijpelijke architectuur waar nietige figuurtjes dwalen als in de kerkers van Piranesi. Ook is een enkele keer een theater voorgesteld, even monumentaal als instabiel, zonder publiek en zonder acteurs: het toneel van het ongewisse. De tekenaar vertelt geen verhalen – de kleine mensfiguren en hun futiele daden zijn als de staffage in het landschap van een oude meester. Niet een handelend personage is protagonist in dit drama, maar de onheilspellende setting.

 

info

http://www.gerbendirven.nl/

https://judithkleintjes.com/

http://www.paulnassenstein.com/

 

WILT U DEZE GALERIJ BLIJVEN VOLGEN ?

vul dan uw emailadres in en meld u aan –
u krijgt éénmaal per drie maanden bericht.