van januari tot april 2017
                                                     

RON AMIR

NOËLLE CUPPENS

FRANK HALMANS

 

RON AMIR

woont en werkt in Rotterdam

Ron Amir maakt grote houtskooltekeningen. Het diepzwarte, in het papier gewreven houtskoolpoeder absorbeert niet alleen het licht, maar ook de blik van de kijker. De forse formaten dragen ertoe bij dat men zich moeiteloos kan verliezen in een universum vol duistere, droomachtige beelden. We zien oorden waar apocalyptische rampen hebben gewoed, roerloos verzonken in nachtelijke stilte. We zien de doden, de zondvloed, een huis in vlammen: het theater van de ondergang.

 
 
NOËLLE CUPPENS

woont en werkt in Amsterdam

De tekeningen tonen fragmenten van situaties die vertrouwd aandoen – een balkon met bloemen, een tuin of park, een kas met planten. De spaarzame vormen, lijnen, motieven en tekens hebben een lichte en bijna terloopse intensiteit, die het resultaat lijkt van wie weet hoeveel voorafgaande transformaties. Veel werd daarbij weg- of achtergelaten, bijvoorbeeld de aanduiding van plaats, context, omgeving. Toch hebben die afgestoten delen van de zichtbare wereld hun sporen nagelaten: ze zijn overal spookachtig aanwezig. Zelden ziet men een leegte die zo veel laat vermoeden.

 
 
FRANK HALMANS

woont in Bilthoven, werkt in Bunnik

Deze serie recente tekeningen van Frank Halmans zou afkomstig kunnen zijn van een architect, zo precies en overzichtelijk zijn er gebouwen weergegeven – vanuit hoge standpunten, in fijne potloodlijnen, met schaarse arceringen en soms een ingekleurd detail. Maar gebouwd zullen ze niet meer worden, deze flats: van alles afgezonderd en omgeven door een bodemloze leegte tonen zij zich archeologisch uitgekleed, zoals de huizen van Pompeï. De levenden verblijven elders in de ruimte en de tijd: voor hen werd de flat een zachtgetint meubel met intieme laden, en met zonneweringen als bloembladen.

info

http://www.ronamir.com

http://noellecuppens.nl

http://www.frankhalmans.nl/

 

WILT U DEZE GALERIJ BLIJVEN VOLGEN ?

vul dan uw emailadres in en meld u aan –
u krijgt éénmaal per drie maanden bericht.